Новини

Як створюються рекомендації American Heart Association (АНА)? By American Heart Association News

неврологія загальні новини
Preview

Як створюються рекомендації American Heart Association (АНА)? By American Heart Association News

  1. Волонтери з American Heart Association (надалі - Асоціації) спільно з партнерськими організаціями охорони здоров’я визначають тему, шукають та обирають голову та експертів-волонтерів до комітету, що займатиметься написанням рекомендацій. Суворе дотримання правил створення рекомендацій є запорукою неупередженності. Тривалість етапу: 6 місяців.
  2. Члени комітету обговорюють клінічні проблеми та створюють схему рекомендацій. Для огляду доказів для деяких критичних клінічних питань можуть бути створені додаткові і незалежні комітети. Тривалість етапу: 3 місяці.
  3. Члени комітету роблять огляд доказів та аналізують результати досліджень, створюють проект рекомендацій та голосують за кожну з них. Тривалість етапу: 12-18 місяців.
  4. Рекомендації рецензуються зовнішніми експертами, за необхідності модифікуются та повторно рецензуються. Фінальний документ розглядається Асоціацією та партнерськими організаціями. Для досягнення коценсусу та фінального затвердження процес може бути повторений. Тривалість етапу: 3-4 місяці.
  5. Рекомендації готуються до друку, публікації та розповсюдження. Тривалість етапу: 1 місяць.

Джерело Науковий та медичний департамент Американської асоціації серця (American Heart Association, 10 листопада 2018) http://evidencebasedneurology.ru/kak-sozdautsa-klinicheskie-rekomendacii

Переклад за підтримки ТОВ "Такеда Україна" UA/CNS/0620/0029

неврологія загальні новини