Вівсяні оладки з яблуками
Час готування 30хв.
- 2 склянки вівсяних пластівців
- 3 склянки молока
- 3 яйця
- 1/2 склянки борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- сіль за смаком
- 1 ст. ложка арахісового масла
- 200 г полуниці або малини
- 2 ст. л. цукру
- вершкове масло для змазування оладок
Полуницю або малину акуратно помийте і очистіть від чашолистків. Якщо готуєте з полуницею, наріжте ягоди невеликими скибочками та змішайте з цукром. Малину можна розтерти з цукром або змішати з ним цілі ягоди. У велику ємність насипте вівсяні пластівці та залийте їх молоком. Дайте пластівцям насититися молоком, а потім додайте яйця, борошно, розпушувач для тіста, сіль і ретельно перемішайте. Випікайте отриману суміш як звичайні оладки. Розігрійте сковороду, додавши трохи масла, та викладіть на неї за допомогою столової ложки порції тіста. Обсмажте з кожного боку по 3-5 хвилин. Готові оладки викладіть на тарілку, змастіть їх арахісовим маслом і полийте сумішшю ягід з цукром.